Автоклав ЕЛЕКТРИЧНИЙ Харків на 14 літрів банок + ГРАДУСНИК
Призначений для приготування м'ясних, рибних, овочевих і фруктових консервів у домашніх умовах.
Розрахований на 14 банок по 1 літру або на 20 банку по 500 мл. У комплект входить: термометр і манометр.
Потужність автоклава 2,2 кВт. Обладнаний регулятором температури від 30 до 150 градусів.
Підготовка до роботи:
1 Встановлюємо манометр
2 встановлюють запобіжний клапан
3 заповнюємо на 1/3 стійку термометра машинною оливою і встановлюємо термометр
4 Улагоджуємо на дно автоклава щільну тканину (мішковину або джинс) у 2-3 шари
5 Ставимо заповнені та закочені банки (літрові в 2 ряди по 5 штук політрові в 3 ряди по 7 штук) між собою і між рядами банки нічим не переладжувати
6 заповнюємо автоклав водою так, щоб верхня банка була покрита водою шаром 1.5-2 см
7 Закриваємо кришку автоклава та автомобільним насосом накачуємо тиск 1.5 атм і візуально за допомогою мильної піни, а також на слух перевіряємо автоклав на предмет герметичності (особливо в місцях встановлення манометра та запобіжного клапана)
Герметичність автоклава має дуже велику роль (вона обов'язкова)
Банки не мають мати ні тріщин ні бульбашок повітря в склі (іначі вони поплескаються)
8 Нагріваємо автоклав так, щоб температура досягла 100 градусів і з цього моменту засідаємо час (час варіння 15-20 хв залежно від вогню та продукту консервування) температура під час варіння може піднятися до 110-120 градусів, а тиск до 5-7 атм
9 Вимкнувши автоклав даємо йому охолонути до температури 30 градусів (не допускайте різких перепадів температури — може статися розгерметизація банок)
10 Тільки після охолодження через золотушник обережно витратите повітря і відкрийте автоклав
Рекомендуємо для отримання досвіду з роботою автоклава зробити пробне консервування 1-2 банки.
Основні атрибути | |
---|---|
Джерело нагріву | Електричний (ТЕН) |
Тип | Автоклав |
Споживана потужність | 2.2 кВт |
Матеріал | Вуглецева сталь |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 4 390 ₴