Дистилятор "Козак Польовий" 50 л під непроточну воду
«Козак польовий» - економний варіант для дачі та будинку, ідеальний для користування в умовах відсутності проточної води. Зручний тим, що перегонку можна вести, використовуючи тільки ємність з холодною водою, без складних пристроїв.
При нагріванні бака відбуваються випари пар браги, які, проходячи через змійовик, охолоджуються, і важкі фракції разом з непотрібними домішками осідають, а на вихід потрапляє вже очищений продукт.
А за рахунок товщини сталі в 1,5 мм як нагрівальна поверхня можливо використовувати навіть мангал з дровами.
У кришці є штуцер, тому бак можна використовувати для приготування браги. Підійде і звичайний харчовий шланг, відведений у ємність із водою, або гідрозатвор.
Цей апарат повністю зроблений з харчової нержавіючої сталі вищої якості українського виробництва AISI 304 товщиною 1,5 мм.
Складання апарату відбувається за 1 хвилину, всі з'єднання надійні і в комплекті є все необхідне.
Усі прокладки виконані із термостійкого харчового силікону завтовшки 3 мм.
Як користуватися?
Користуватися даним апаратом - легко та просто:
На Ваше бажання, у перегінному баку можна приготувати брагу. Для цього на штуцер кришки приєднуєте шланг, кінець якого опускаєте в ємність із водою. Або ж просто підключаєте гідрозатвор.
Після приготування браги відстежити, щоб її кількість не перевищувала максимально допустимого обсягу рідини. Його перевищення не критично, але при сильному кипінні, якщо таке буде, то брага може потрапити до кінцевого продукту.
Поставити перегінний бак із брагою на нагрівальну поверхню та довести температуру в баку до 80 градусів, холодильник занурити у ємність із холодною водою. Чекати на появу перших крапель продукту.
Як тільки продукт почне капати, у деяких випадках може литися невеликим струменем, зменшуємо температуру нагрівальної поверхні доти, щоб на виході продукт не почав капати зі швидкістю 1-2 краплі на секунду. Ця швидкість є рекомендованою для отримання максимально очищеного продукту. Але не обов'язково, Ви можете прискорити перегонку.
Відібрати "голови" (початковий продукт) з розрахунку 100 грамів на 1 літр готового продукту. Точніший спосіб відібрати "голови" - на запах. Після відбору раніше описаних 100 грамів на 1 літр, продукт почати збирати в нову чисту ємність, спробувати продукт на запах. Коли починає бути відсутнім неприємний запах, що нагадує ацетон, злити залишки з неприємним запахом і підставити для збирання продукту нову чисту ємність. Можна почати збирати продукт (тіло продукту).
Процес запущено. Періодично контролювати швидкість перегонки до тих пір, поки швидкість перегонки не зменшиться.
Коли швидкість перегонки знизилася, збільшити температуру нагрівальної поверхні, поміняти ємність для збору на нову і продовжити відбір доти, доки з'явиться неприємний запах.
На тому моменті, коли з'явився неприємний запах, можна або зупинити перегонку, або продовжити збирання "хвостів" для інших цілей до повної зупинки процесу. Отримані речовини є небезпечними для життя людини при вживанні. Їх можна використовувати у технічних цілях як замінник ацетону.
Після закінчення процесу почекати, коли апарат охолоне, розібрати його та ретельно промити всі складові під проточною водою.
Характеристики
Основні характеристики
Матеріал ........................................Харчова нержавіюча сталь AISI 304
Товщина сталі ................................................ ...............................1,5 мм
Висота в зборі.................................................. ..............................60 см
Міцність напою................................................ ..........................45-55 градусів
Вихід продукту з максимального завантаження ................... 5,5-6,5 л
Для нагрівальних поверхонь...........................газ, електро, кераміка
Комплектація................................................. ...............................Перегінний бак зовнішній, внутрішній бак, 2 прокладки на бак, прокладка на сухопарник, сухопарник, верхній елемент (царга+охолоджувач), баранчики (5 шт.), паспорт товару, гарантійний талон
Подарунки................................................. ..............................Книга унікальних рецептів, спиртометр
Перегінний бак
Висота бака ................................................ .....................................51 см
Діаметр бака ................................................ ..................................36 см
Діаметр горловини ................................................ .....................110 мм
Прокладка .........................................З харчового термостійкого силікону
Товщина прокладки ................................................ .....................3 мм
Об'єм бака ................................................ .......................................50 л
Максимально допустимий об'єм рідини..................47 л
Охолоджувач
Тип охолоджувача................................................... .......Під непроточну воду
Діаметр охолоджувача ................................................ ...................13 см
Висота охолоджувача................................................... .......................7 см
Матеріал змійовика ................................................ .....................Харчова нержавіюча сталь AISI 304
Діаметр змійовика ................................................ ........................8 мм
Можливі варіанти різного об'єму (13л, 23л, 33л, 50л, 70л, 100л), та комплектації. Ціна та габаритні розміри відрізняються, уточнюйте у консультанта.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ |
Країна виробник | Україна |
Об`єм | 23 л |
Стан | Новий |
- Ціна: 4 550 ₴